Bezoek

Het dak van NEMO

Op het grootste dakterras van Amsterdam geniet je op 22 meter boven NAP van een prachtig uitzicht over de historische binnenstad

Stadsplein met uitzicht over de stad

Een stadsplein met uitzicht over de stad: dat is wat NEMO-architect Renzo Piano voor ogen had bij zijn ontwerp. En daar is hij volop in geslaagd. NEMO heeft het grootste dakterras van Amsterdam waar je op 22 meter boven NAP geniet van een prachtig uitzicht over de historische binnenstad. Er is een café en volop plek om rustig te zitten met een hapje en een drankje. Voor kinderen is er in de zomer een interactieve waterloop. Het dakterras is gratis toegankelijk via de 120 traptreden of via de lift in de hal van NEMO.

dakuitzicht.jpg

Splashing Water Wonder

Zodra de zon gaat schijnen, stroomt er op het dak van NEMO 4000 liter water door 30 waterbakken. Renzo Piano ontwierp deze waterloop als spetterend onderdeel van het dakplein. Bij dit Splashing Water Wonder kan in de zomer volop met water gespeeld worden. Bedien de waterbanen zelf door aan kranen en wielen te draaien, het is elke keer weer een verrassing uit welke douche de waterstraal dit keer komt. Wie niet met water wil spelen, geniet van het geluid van het stromende water dat langs de cascades omlaag komt.

dak.jpg

Dak gesloten

Bij slecht weer, speciale evenementen en tijdens de jaarwisseling is er geen toegang tot het dak.