Bezoek

Het dak van NEMO

Op het grootste dakterras van Amsterdam geniet je op 22 meter boven NAP van een prachtig uitzicht over de historische binnenstad

NEMO vernieuwt

NEMO werkt aan een nieuw restaurant op de bovenste verdieping. Het restaurant maakt deel uit van een serie grote vernieuwingen die wetenschapsmuseum NEMO de komende jaren zal realiseren. Met deze vernieuwingen werkt NEMO aan de kwaliteit en de duurzame groei van haar activiteiten binnen en buiten het science center.

Stadsplein met uitzicht over de stad

Een stadsplein met uitzicht over de stad: dat is wat NEMO-architect Renzo Piano voor ogen had bij zijn ontwerp. En daar is hij volop in geslaagd. NEMO heeft het grootste dakterras van Amsterdam waar je op 22 meter boven NAP geniet van een prachtig uitzicht over de historische binnenstad. Voor kinderen is er in de zomer een interactieve waterloop. Het dakterras is gratis toegankelijk via de 120 traptreden of via de lift in de hal van NEMO.

dakuitzicht.jpg

Cascade

Zodra de zon gaat schijnen, stroomt er op het dak van NEMO 4000 liter water door 30 waterbakken. Renzo Piano ontwierp deze waterloop als spetterend onderdeel van het dakplein. Bij de watercascade kan in de zomer volop met water gespeeld worden. Wie niet met water wil spelen, geniet van het geluid van het stromende water dat langs de cascades omlaag komt.

Dak gesloten

Bij slecht weer, speciale evenementen en tijdens de jaarwisseling is er geen toegang tot het dak.