Bezoek

NEMO op Schiphol

Ingechecked en uitgeshopped? Ga voor take-off nog even langs Science Center NEMO Schiphol. Net zo leuk als NEMO in hartje Amsterdam, maar dan kleiner. En net zoals in het grote NEMO kom je ook hier door zelf te doen meer te weten over technologie en wetenschap.

Wat is er te doen?

mf17310.jpg

In NEMO op Schiphol zijn vijf interactieve opstellingen waar je mee aan de slag kunt. Deze laten steeds een ander aspect van wetenschap en technologie zien. Zo is er de Buis van Kundt waar onzichtbare geluidsgolven zichtbaar gemaakt worden door middel van een speciale constructie. In de Teslabol wordt elektriciteit getemd. Leg je hand erop, en er ontstaan spectaculaire lichtflitsen. 

mf17298.jpg

Bij 'Jouw gezicht, Mijn gezicht' word je éen met de persoon die tegenover je zit, dankzij de speciale spiegel. De uitkomst is verrassend. Een optische illusie ontstaat met de Zweefspiegel. Ga op je juiste plek staan, en je lijkt boven de grond te hangen. Tenslotte staat er bij NEMO Schiphol een speciale computer die met een aantal vragen over persoonlijke eigenschappen jouw uniekheid berekent.

Locatie: Airport Park

NEMO Schiphol is te vinden achter de douane in het Airport Park, aan het begin van pier D.