Bezoek

Over het museum

Van jong tot oud: iedere bezoeker ontdekt in NEMO zelf de wereld van wetenschap en technologie. NEMO is het grootste science center van Nederland en is voor iedereen die nieuwsgierig is. Onderzoek vijf verdiepingen met tentoonstellingen, experimenten, demonstraties en workshops.

NEMO: Ontdek zelf hoe de wereld werkt

Science Center NEMO neemt je mee in de wereld van die alledaagse dingen die toch heel bijzonder zijn. Iedere bezoeker, van jong tot oud, kan hier wetenschappelijke kennis ervaren.

Ontdek bijvoorbeeld hoe bruggen werken, waarom je soms dingen ziet die er niet zijn en hoe bliksem ontstaat door zelf aan de slag te gaan met de interactieve opstellingen. Workshops, filmpjes en demonstraties maken je NEMO dag compleet. Een knetterende trui of een regenboog: na een bezoek aan NEMO zal je met nieuwe ogen naar de wereld kijken.

Kettingreactie4.jpg

Vanaf welke leeftijd is NEMO geschikt?

NEMO is fascinerend voor bezoekers van alle leeftijden. Kinderen vanaf ongeveer 6 jaar steken er echt wat van op. 

Het gebouw

mf08655.jpg

Het gebouw van NEMO is al van ver af te herkennen: als een boeg van een enorm kopergroenkleurig schip op volle zee steekt het boven de Amsterdamse IJ-tunnel uit. Omgeven door de haven en gelegen op loopafstand van het Amsterdamse Centraal Station, gaat dit moderne ontwerp met gemak op in de historische omgeving. De architect achter NEMO is de Italiaanse Renzo Piano, bekend van onder meer het Centre Pompidou in Parijs. Lees meer over het gebouw.

Rondom NEMO

De-Plantage-Amsterdam (1).jpg

Science Center NEMO ligt in De Plantage, de culturele tuin van Amsterdam. Midden in het centrum biedt deze buurt alles wat je zoekt in een stad: natuur én cultuur in een levendige, aangename omgeving.

Wandel op uw gemak langs de brede lanen of door de mooie parken. Bezoek een van de vele culturele highlights die de buurt rijk is. Op iedere hoek zit er wel een leuk restaurant of café waar je je dag kunt beginnen of afsluiten.

Als je de mooiste buurt van Amsterdam wilt bezoeken en lange rijen en stromen toeristen wilt vermijden, dan mag je de Plantage niet missen. We kunnen het je van harte aanbevelen!

 Kijk voor alle tentoonstellingen en activiteiten op de website van de Plantage Amsterdam.