Organisatie

Werken bij NEMO

Help jij ons mee om een breed publiek enthousiast te maken voor wetenschap en technologie? Zoek je een dynamische werkomgeving waar geen dag het zelfde is en buiten kaders denken de norm is? Dan is werken bij NEMO echt wat voor jou.

Over NEMO

“Hoe langer je bij NEMO werkt, hoe meer je leert en hoe uitgebreider je takenpakket kan worden. ”

- Standish de Vries, publieksmedewerker

In ons museum komen bijna 600.000 bezoekers per jaar op een actieve, laagdrempelige manier kennis maken met Science. Maar ook buiten het museum is NEMO zeer actief om de wetenschap dichtbij het grote publiek te brengen. Wij zoeken regelmatig nieuwsgierige professionals, stagiairs en vrijwilligers die graag meer ontdekken over de wereld om hen heen.

Bij NEMO werken wetenschappers, tentoonstellingsmakers, redacteuren, publieksbegeleiders, onderwijsspecialisten, marketing- en communicatiespecialisten, horecapersoneel en technische specialisten. Met elkaar zorgen we ervoor dat ons publiek alles uit een bezoek aan NEMO haalt.

Bij NEMO geloven we in de kracht van blijven leren en ontdekken. Als werkgever biedt NEMO dan ook veel ruimte voor initiatief en ontwikkeling.

De meeste medewerkers van het science center werken op het Oosterdok in het kopergroene gebouw bovenop de IJ-tunnel. Een aantal mensen werkt op de Strekkerweg in Noord, de locatie van het depot met de NEMO erfgoedcollectie.