Scholen

Leerkrachten

Nieuwsgierigheid aanwakkeren, daarom draait het bij NEMO. Wij laten u zien hoe kinderen in het primair onderwijs spelenderwijs leren over wetenschap en technologie.

Nieuwsgierigheid en plezier

NEMO wil binnen het primair onderwijs bijdragen aan de ‘wetenschappelijke en technologische geletterdheid’ van kinderen. Onze materialen zijn laagdrempelig, maken nieuwsgierig en brengen plezier naar het klaslokaal. NEMO’s educatieve aanbod laat kinderen hun talenten en interesses ontdekken. Zo willen we een voedingsbodem vormen voor nieuwe generaties wetenschappers, makers, technici en uitvinders.

Juffen

Ondersteuning en inspiratie

Hoe pakt u dat aan: wetenschap en techniek in de klas? Een belangrijke motor achter ons onderwijsaanbod is NEMO’s Science Learning Center (SLC) De mensen van SLC kunnen u als leerkracht inspireren en helpen bij lessen over technische en (natuur)wetenschappelijke onderwerpen. Hierbij gaan we uit van de methodiek van het onderzoekend en ontwerpend leren. NEMO maakt (natuur)wetenschap en techniek boeiend en begrijpelijk voor iedereen. Uitdrukkelijk ook voor leerkrachten zonder bèta-achtergrond.

mf08325.jpg

Nascholing en trainingen

Wij organiseren congressen, lezingen, nascholingscursussen en workshops over wetenschap en techniek in de klas. Science Center NEMO biedt zo inspiratie, nieuwe kennis, materiaal en handreikingen waarmee u direct op school aan de slag kan. 

NEMO biedt nascholing van één of meerdere dagdelen aan op het gebied van wetenschap en techniek en genderbewust lesgeven. Ook vindt u hier een handige toolkit om genderbewustzijn aan te scherpen. NEMO biedt daarnaast training op maat.

Leerkrachtenclub

NEMO Leerkrachtenclub

De NEMO Leerkrachtenclub, speciaal opgericht voor het primair onderwijs, bestaat sinds 2007 en heeft rond de 2000 leden. Leden profiteren van allerlei voordelen en extra’s. Bovendien is het lidmaatschap gratis en op persoonlijke titel. Lid worden kan op ieder moment. Meer informatie en aanmelden

Leerkrachtenpanel

NEMO kan met uw feedback zich beter ontwikkelen. Deel daarom uw expertise en neem plaats in een Leerkrachtenpanel. Meld u aan.

Juffen4