Scholen

Pabo studenten

Pabo studenten kunnen in NEMO op een laagdrempelige manier kennis maken met bèta en techniek. Er is een speciaal programma ontwikkeld voor leerjaar 1 t/m 4. Een bezoek aan NEMO binnen het pabo programma is gratis.

Leerjaar 1 en 2: Experimenteren in NEMO

Het programma voor leerjaar 1 en 2 bestaat uit een presentatie van ongeveer 30 minuten en een bezoek aan de verschillende interactieve tentoonstellingen in NEMO met het werkblad Experimenteren in NEMO. Tijdens de presentatie maken de studenten kennis met NEMO en het lesmateriaal. In het werkblad staat onderzoekend leren in NEMO centraal. De studenten gaan dieper in op twee zelf gekozen tentoonstellingen.

  Leerjaar 3 en 4: Zoom in op je lichaam

  PABO op de vloer

  Dit programma biedt verdieping en is ontwikkeld voor leerjaar 3 en 4. Er is een DNA-doelezing van 45 minuten en de studenten brengen een bezoek aan de verschillende interactieve tentoonstellingen in NEMO met het werkblad Zoom in op je lichaam. Het werkblad bestaat uit opdrachten bij de verschillende tentoonstellingen. Ook komt de rol van studenten als leerkracht aan bod.

  Plan een Pabobezoek

  Een Pabobezoek moet gereserveerd worden. Neem contact op met het Boekingsbureau, telefoonnummer 020-531 31 18 (tussen 09.00-17.00 uur) of gebruik dit formulier.

  Capaciteit: maximaal 60 Pabostudenten per presentatie.